Verklapt selfie van Carlos Sainz een deel van de nieuwe McLaren F1-bolide?

13 december 2019 — Het ziet er naar uit dat Carlos Sainz op een selfie een eventueel ontwerpgeheim van de nieuwe McLaren F1-bolide heeft verklapt.

Zowel de rijders als de teams proberen met posts op sociale media hun miljoenen volgers en fans te plezieren en dichter bij de sport te betrekken. Af en toe wordt er dan al eens per ongeluk iets verklapt en dat lijkt nu bij McLaren het geval te zijn geweest.

Carlos Sainz postte eerder deze week immers een selfie waarop zijn nieuwe helmontwerp te zien is. In het spiegelbeeld van de helm zien we naast Sainz en enkele medewerkers echter ook iets anders.

Achter het hoofd van Sainz zien we immers een airbox die opvallend anders ontworpen is dan de airbox waarmee McLaren dit seizoen reed. Het voorbije seizoen reed McLaren immers met een relatief grote airbox die opgesplits was in diverse kanalen. Op de foto is een ander soort airbox te zien die opgesplitst lijkt te zijn.

Mogelijk is nu dus al een belangrijk onderdeel van de nieuwe McLaren F1-bolide uitgelekt. Het wordt nu uitkijken of de airbox ook daadwerkelijk op de nieuwe McLaren F1-bolide te zien is. Maar waarom zou je als team een compleet nieuwe airbox ontwikkelen die je dan vervolgens niet gebruikt?

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België