logo
 

Verlaat het Mercedes F1 team eind 2018 de Formule 1?

07 juni 2017 — Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens Jordan is de kans groot dat Mercedes eind 2018 het met haar eigen F1-team voor bekeken houdt.


Volgens Eddie Jordan heeft Mercedes bijna alles gewonnen wat er te winnen valt en heeft het voor de Duitse autoconstructeur dan ook maar weinig nut om met een eigen team actief te blijven in de Formule 1.

“Ik denk dat Vettel bij Ferrari zal blijven. Hij heeft daar wat hij nodig heeft. Bovendien trekt Mercedes als team mogelijk de stekker eruit,” antwoordde Eddie Jordan op de vraag van het Duitse ‘tz’ hoe hij de toekomst van Sebastian Vettel ziet.

“Ik denk dat Mercedes dit jaar en volgend jaar nog om beide wereldtitels zal strijden en dat het bestuur in Stuttgart vervolgens zal beslissen om het team te verkopen en enkel nog als motorenfabrikant in de Formule 1 zal blijven,” aldus Jordan. “Ik zou het zo doen. Mercedes heeft immers bewezen dat het alles kan winnen. Vanaf nu kan het alleen maar slechter gaan. Het is dan beter om de kosten te drukken en zich te concentreren op de corebusiness van Mercedes in de F1, namelijk hightech motoren ontwikkelen en leveren. Wanneer Vettel dat weet dan heeft het totaal geen nut voor hem om over te stappen naar Mercedes.”

Uiteraard ging ‘tz’ dieper in op het opmerkelijke antwoord van Eddie Jordan. Zo vroeg het of Eddie Jordan daadwerkelijk weet heeft van een mogelijke exit van Mercedes, of dat het simpelweg vermoedens zijn. Eddie Jordan onthulde vervolgens dat niemand minder dan Dieter Zetsche, de voorzitter van Daimler AG en het hoofd van Mercedes-Benz, zijn bron is.

“Laat ons zeggen dat ik in Monaco een lang gesprek met Dr. Zetsche had. Ik heb met hem over mijn ideeën en gedachten gesproken en hij gaf me niet de idee dat ik fout zat, ook al kon hij niet in detail treden,” besluit Jordan.

Bij Mercedes hoorden ze het in Keulen, of moeten we Stuttgart zeggen, donderen. Mercedes voelde zich zelfs genoodzaakt om officieel te reageren op de uitlatingen van Eddie Jordan.

“Monaco is een plaats waar de mensen graag feesten en het ziet er naar uit dat iemand dat een beetje te veel en te stevig heeft gedaan. De berichtgeving is nergens op gebaseerd,” aldus Mercedes in een mededeling. “Mercedes heeft tot en met eind 2020 stevige contracten met de Formule 1. Momenteel zijn we met de eigenaars in gesprek voor de volgende cyclus van de sport.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België