logo
 

“Verliezer van de titelstrijd krijgt nog een kans op de titel”

16 november 2014 — Volgens Toto Wolff zal degene die de titelstrijd dit seizoen verliest in de toekomst nog een kans krijgen op de titel.


23 november, dan is het zover, dan weten we wie wereldkampioen wordt. Nico Rosberg en Lewis Hamilton strijden dan tijdens de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi voor de wereldtitel.

Hamilton beschikt duidelijk over de betere kaarten. De Brit heeft 17 punten voorsprong op Rosberg. Indien Rosberg wint volstaat een tweede plaats voor Hamilton, zelfs ondanks de dubbele punten die in Abu Dhabi uitgedeeld worden.

De titelstrijd tussen Rosberg en Hamilton is veelbesproken en intens. Volgens Toto Wolff hebben beide rijders er een fantastisch seizoen opzitten en wie ook de titel wint of verliest, er zullen in de nabije toekomst nog kansen volgen op de titel.

“Uiteraard zal er enige teleurstelling zijn bij één van beide,” aldus Toto Wolff. “Ook al zal het op dat moment van geen tel zijn, beide rijders hebben nog een lange carrière voor zich uit liggen en hebben zich bewezen voor de jaren die nog moeten komen. Je moet maar terugkijken naar de fantastische gevechten tussen Lauda en Prost in 1984 om te zien wat er bereikt kan worden. Niki Lauda won dat jaar en het was zijn laatste titel. Prost werd verslagen. Vervolgens werd hij echter nog vier keer wereldkampioen alvorens hij de Formule 1 verliet. Een toppiloot heeft altijd de mogelijkheid om later opnieuw kans op de titel te maken en ze hebben allebei bewezen dat ze dat zijn: toppiloten.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België