‘Vernederde’ Vettel krijgt de wind van voren van Italiaanse media

04 april 2019 — De Italiaanse media heeft nog maar eens bewezen dat het geen blad voor de mond neemt wanneer een Ferrari-rijder een fout maakt of minder presteert.


De Italiaanse pers stelt Sebastian Vettel al sinds vorig seizoen in een kwaad daglicht, toen de Ferrari-rijder kostbare fouten maakte waardoor hij niet meer meedeed voor het kampioenschap.

De fout van Vettel op zondag in Bahrein, toen hij spinde wanneer hij in gevecht was om de tweede plaats met Lewis Hamilton, zorgde er nog maar eens voor dat de Italiaanse pers haar mening over Vettel duidelijk maakte. De slechte prestatie van Vettel werd immers gekoppeld aan een superieure race van teamgenoot Charles Leclerc.

De Corriere della Sera plakte de term ‘vernedering’ op de blunder van Vettel en het ondermaats presteren ten opzichte van Leclerc. La Gazzetta dello Sport verklaarde hetzelfde en beweerde dat Ferrari nu “één zekerheid en twee problemen” heeft. Volgens de Italianen is Leclerc de zekerheid van het team, terwijl de problemen verwijzen naar de betrouwbaarheid van de SF90 en… Sebastian Vettel.

Maar het kan nog een stap verder. La Repubblica heeft de viervoudig wereldkampioen al afgeschreven voor 2019 en benadrukt dat Charles Leclerc de enige uitdager van Lewis Hamilton zal worden in de strijd om het kampioenschap.

Als laatste wordt er ook al druk gespeculeerd door Corriere dello Sport. Hun verslaggever ziet Mick Schumacher al snel de teamgenoot van Charles Leclerc worden bij Ferrari, aangezien de Scuderia “uitkijkt naar een toekomst zonder Vettel”.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België