logo
 

Vernieuwde F1-tweezitter debuteert tijdens GP van België

24 augustus 2017 — Tijdens het raceweekend van de GP van België zal de vernieuwde tweezitter van F1 Experiences zijn debuut maken.


Tijdens het raceweekend van de GP van Spanje werd er voor het eerst met een tweezitter over het Circuit de Catalunya gereden. Het was een manier om de sport dichter bij de fans te brengen want fans konden een ritje met de tweezitter winnen. Spijtig voorval toen was dat de tweezitter tijdens één van de ritjes stil kwam te staan door een probleem met de wagen.

Na wat herstellingen kon later tijdens het weekend de tweezitter opnieuw over het circuit scheuren maar duidelijk werd wel dat de relatief oude tweezitter een opfrisbeurt kon gebruiken en dat is nu gebeurd.

De oude tweezitter, die eigenlijk zo’n twintig jaar oud was, werd door een team onder leiding van Mike Gascoyne onder handen genomen. Vooral het bodywork werd onder handen genomen zodat de tweezitter wat het uitzicht betreft beter aansluit bij de huidige generatie F1-bolides.

F1 Experiences is trouwens een initiatief van Paul Stoddart, voormalig teambaas van Minardi. Het is een logistiek huzarenstukje om de tweezitters een gans raceweekend probleemloos rondjes te laten draaien en die uitdaging zal alleen maar groter worden. Het is immers de bedoeling dat de tweezitters in 2018 tijdens ieder raceweekend in actie zullen komen.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië