Verschillende besmettingen met coronavirus bij het Williams F1 team

07 november 2020 — Het Williams F1 team heeft bevestigd dat verschillende leden van het team een positieve coronatest hebben afgelegd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Eerder deze week lieten de FIA en de Formule 1 weten dat er de voorbije week acht personen positief getest hebben op het coronavirus, dit terwijl er 1781 tests werden afgenomen. Omwille van privacyredenen wordt er verder echter geen info meegedeeld.

Williams liet op vrijdagavond via een statement weten dat verschillende teamleden positief getest hebben op het coronavirus. Het plaatst bijkomend ook heel wat teamleden in quarantaine.

“Williams kan bevestigen dat in de loop van de GP van Portugal en GP van Emilia-Romagna een aantal teamleden positief getest hebben op het coronavirus COVID-19,” zo luidde het in een statement.

“Ook al gaan we omwille van privacyredenen niet verder in op de individuele situaties, we kunnen wel bevestigen dat alle gevallen volgens de COVID-19 richtlijnen van de FIA behandeld zijn. We werken nauw samen met de FIA omdat de veiligheid van iedereen onze prioriteit is.”

Williams liet verder weten dat verschillende leden van het team dat normaal naar de circuits gaat in zelfisolatie is gegaan omdat ze contact hadden met de positieve personen. Bij gevolg zullen er andere teamleden uit de fabriek afreizen naar Turkije om daar hun taken over te nemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België