logo
 

Verschillende eerbetonen aan Niki Lauda in Monaco

23 mei 2019 — Maandag verloor de Formule 1 met Niki Lauda een van zijn kleurrijkste figuren. Tijdens het raceweekend in Monaco zal iedereen op zijn eigen manier zijn respect betuigen aan de drievoudige wereldkampioen.

Iemand die heel kort bij Lauda stond is Lewis Hamilton. De vijfvoudige wereldkampioen is zo aangedaan door de dood van zijn gids bij het team van Mercedes dat hij gevraagd had om niet op het persmoment te moeten verschijnen op woensdag. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff annuleerde een persconferentie.

In Italië stelt politicus Paolo Grimoldi voor om het circuit van Monza te vernoemen naar Lauda. De Oostenrijker kende grote successen bij Ferrari en won in 1975 zijn eerste wereldtitel in Monza en zijn horrorcrash op de Nürburgring in 1976 maakte hij er ook zijn comeback zes weken later.

Op de bolides van Toro Rosso zullen de woorden “Danke Niki” te lezen zijn naast een foto van Lauda. Het woord Niki zal de kleuren van de Oostenrijkse vlag hebben.

Bij Mercedes, waar Lauda raadgever was, zullen de medewerkers allemaal een rouwband om de arm dragen en op de neus van de ‘Silberpfeile’ zal een handtekening van de Oostenrijker te zien zijn waaronder eveneens “Danke Niki” te lezen is.

Ook de Formule 1 werkt aan een eerbetoon voor Lauda, verwacht wordt dat er voor de start van de race een film zal worden afgespeeld op alle grote schermen langs het circuit.

Ferrari heeft ook laten weten dat ze Lauda zullen eren, de Oostenrijker werd met de Scuderia twee keer wereldkampioen en wist de GP van Monaco twee keer op zijn naam te schrijven in een Ferrari.

McLaren laat weten dat er op de auto’s van Norris en Sainz een boodschap voor Lauda te lezen zal zijn. Bij de formatie uit Woking won hij zijn laatste titel en zijn laatste race.

Uiteraard zullen ook verschillende rijders iets met hun helm doen om Lauda te eren.


Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België