logo
 

Verschillende pistes voor Michael Schumacher

28 september 2012 — Door de komst van Lewis Hamilton naar Mercedes is er geen plaats meer voor Michael Schumacher. Maar betekent dit automatisch een tweede pensioen voor de zevenvoudig wereldkampioen?

image
Toen Michael Schumacher in 2009 zijn comeback aankondigde, verwachtte iedereen, ook de Duitser zelf, dat hij onmiddelijk weer voorin zou te vinden zijn. Dit draaide echter helemaal anders uit. Der Meister had moeite om zich in de top tien te vestigen, en werd constant verslagen, zo niet om de oren gereden door zijn veel jongere teamgenoot Nico Rosberg. 2010 kon de verwachtingen niet inlossen, en dus werd de hoop gevestigd op 2011. Maar ook in dat seizoen kon Schumacher zijn stempel niet drukken, al slaagde hij er regelmatiger in om voor Rosberg te eindigen. 2012 moest uiteindelijk het seizoen van de ommekeer worden, mede dankzij de hoge verwachtingen die de Mercedes-wagen in de wintertests schiep.

In de eerste paar races van het seizoen kwamen die Silberpfeile heel goed uit de verf, met verschillende top-driekwalificaties, en als hoogtepunt de overwinning van Nico Rosberg in China. Nadien ging het echter opnieuw bergaf. Rosberg haalde nog één tweede plaats in Monaco, en Schumacher hees zich, met wat geluk, eindelijk nog eens op het podium in Valencia. Sindsdien was de vierde plaats van Rosberg vorige week in Singapore het beste resultaat voor Mercedes.

Het hele seizoen al wordt er druk gespeculeerd of Michael Schumacher nog een jaar doorgaat, of hij voor een tweede keer zijn afscheid zou aankondigen. Schumacher zelf heeft altijd blijven volhouden dat hij pas in oktober zijn beslissing bekend zou gaan maken, maar met de komst van Lewis Hamilton wordt de optie Mercedes met zekerheid geschrapt. Dit wil echter niet zeggen dat Schumacher sowieso met pensioen gaat, al wordt die mogelijkheid wel iets groter nu.

Een tweetal weken geleden kwam er een vreemde opmerking uit de mond van Peter Sauber. Die vertelde dat, als er geen plaats meer zou zijn voor Michael Schumacher bij Mercedes, er wel zeker een plaats beschikbaar zou zijn bij Sauber, alsof alles op voorhand gepland was… Schumacher houdt al een tijdje staande dat hij nog steeds heel gemotiveerd is, en dat de drang om te winnen nog altijd aanwezig is. Dat hij al zo lang de boot afhoudt wat betreft zijn beslissing om al dan niet door te gaan, wekt enkel meer twijfel bij alles en iedereen die ook maar wat met de Formule 1 te maken heeft.

De manager van Schumacher, Sabine Kehm, zou in Singapore gespot zijn bij het team van Sauber. Nochtans was zij het die vertelde dat Schumacher meer tijd nodig had om te beslissen of hij nog wel zin had in F1, omdat hij zich zijn comeback helemaal anders had voorgesteld. Het wordt in de volgende dagen of weken waarschijnlijk duidelijk wat de beslissing van Schumacher uiteindelijk zal worden. Hoe dan ook, hoe goed of hoe slecht het ook verlopen is de voorbije drie seizoenen, Michael Schumacher is een deel dat vastgeroest is aan de Formule 1, en het zou heel jammer zijn om hem te zien vertrekken, dat vond ook Bernie Ecclestone in een interview met Eddie Jordan in Francorchamps.

Een andere piste kan eventueel ook Ferrari zijn, hoe vreemd dit ook mag klinken. Nu Sergio Perez naar McLaren trekt, moet Ferrari op zoek naar een goed alternatief. Luca Di Montezemolo heeft altijd gezegd dat Schumacher een speciale plaats zal hebben bij Ferrari, dankzij de zeer succesvolle samenwerking in het verleden. Er werd zelfs beweerd dat, mocht de FIA goedkeuring geven voor een derde wagen, er één zou klaarstaan voor Schumacher. Schumacher zou volgens vele kenners een goed alternatief voor Massa zijn voor korte termijn, zodat Ferrari rustig op zoek kan gaan naar een talentvolle jonge rijder om het team te vervoegen en, om op lange termijn, de positie van Fernando Alonso als eerste piloot over te nemen, wanneer de Spanjaard beslist om te stoppen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België