logo
 

Verschillende steden tonen interesse voor tweede Amerikaanse F1-race

19 augustus 2017 — Momenteel vindt er in Austin reeds een GP van de Verenigde Staten plaats. Al langer is er sprake van een eventuele tweede Amerikaanse GP en volgens F1-baas Chase Carey is daarvoor veel interesse.


Met Liberty Media is er nu een Amerikaanse eigenaar van de Formule 1. Liberty Media liet na de overname reeds verstaan dat het Europa als bakermat van de Formule 1 wenst te behouden, zeker met enkele historische circuits in de hoofdrol. Het liet echter ook verstaan dat er verder in de wereld, waaronder ook op haar thuismarkt Amerika, nog heel wat potentieel en mogelijkheden aanwezig zijn.

Er is dan ook al langer sprake van het eventueel organiseren van een tweede Amerikaanse GP. Zelfs Bernie Ecclestone was daar destijds al mee bezig. Volgens Chase Carey zijn er echter verschillende Amerikaanse steden die concrete interesse tonen.

“Ik heb in het verleden vier steden genoemd: New York, Miami Los Angeles en Vegas,” aldus Carey. “Het zijn voorbeelden. Ik denk niet dat we publiekelijk moeten beginnen discussiëren daarover. Elk van deze steden heeft interesse getoond.”

“Er is in verschillende steden interesse van meer dan één partij maar we gaan hen publiekelijk niet tegen elkaar uitspelen.”

Er zijn volgens Carey ook verschillende vereisten waaraan een eventuele nieuwe Amerikaanse GP moet voldoen.

“We willen het juiste platform vinden met de juiste partners, de juiste opportuniteit, de juiste plaats en een evenement dat bij de mensen tot de verbeelding spreekt,” besluit Carey.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België