Verstappen adviseerde Red Bull bij rijderskeuze 2019

20 december 2018 — Max Verstappen laat uitschijnen dat hij in zekere zin een impact heeft gehad op de rijderskeuze van Red Bull voor 2019.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pierre Gasly ߇˰߇· (@pierregasly) op

Nadat Daniel Ricciardo bekendmaakte dat hij vanaf volgend jaar de kleuren van Renault zal verdedigen moest Red Bull op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor Max Verstappen. Hoewel er met Carlos Sainz een ervaren rijder was in de gelederen van Red Bull werd toch gekozen voor de relatief onervaren Pierre Gasly.

De relatie tussen Sainz en Red Bull was de laatste tijd al fel bekoeld en bijna meteen na de bevestiging van Gasly bij Red Bull werd bekend dat Sainz naar McLaren zou trekken.

Sainz en Verstappen waren al eens teamgenoten bij Toro Rosso in 2015 en de relatie tussen de twee jonge wolven liep ook niet altijd gesmeerd. Tijdens de GP van Singapore van dat jaar bijvoorbeeld weigerde Verstappen Sainz voorbij te laten toen hem dat vanaf de pitmuur opgedragen werd.

Tijdens de zomerstop deden geruchten de ronde dat Verstappen Sainz niet wilde als teamgenoot in 2019. De Spanjaard ontkende echter dat Verstappen zijn veto zou gesteld hebben tegen zijn komst.

Nu laat Verstappen uitschijnen dat hij het team wel degelijk heeft geadviseerd over wie het best zou passen bij Red Bull.

“Uiteindelijk is het niet aan mij om te beslissen,” aldus Verstappen in ‘Formule 1.’ “Dat is niet mijn job, ik heb wel gezegd wat zou werken en wat niet. Ik zal geen namen noemen maar ik ben blij dat Gasly komt. Hij is heel snel maar ik ben niet bang van hem, ik vrees niemand.”

Hij wil ook nog een woordje kwijt over het verrassende vertrek van Daniel Ricciardo naar Renault.

“Hij had zijn woord al gegeven aan Dietrich Mateschitz, de grote baas van Red Bull, dus dat begreep ik niet goed. Niemand in het team begrijpt het maar ik heb er niet met hem over gesproken, het is niet mijn probleem,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België