Verstappen: “Alles is mogelijk van op de achtste plaats”

25 oktober 2015 — Max Verstappen blikt tevreden terug op de kwalificatie. Volgens Verstappen is "alles mogelijk" tijdens de race.


Verstappen reed tijdens het tweede deel van de kwalificatie de tiende tijd. Vervolgens werd Q3 niet meer aangevat, waardoor de tijden uit Q2 meteen ook de startgrid voor de race bepaalden.

Aangezien Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen een gridpenalty voor een motorwissel incasseren mag Max Verstappen straks van op de achtste plaats op de startgrid vertrekken, een plek van waar volgens Verstappen alles mogelijk is tijdens de race.

“Het was een goede sessie”, aldus Verstappen tegenover zijn officiële website. “Het was geen verrassing, maar ik ben wel blij dat we Q3 hebben kunnen halen. Zeker als je bedenkt dat we gisteren weinig hebben kunnen rijden. We konden de auto niet goed afstellen, omdat we simpelweg geen data hadden, dus Q3 halen is een goede prestatie. In Q1 en het eerste deel van Q2 was er redelijk goed op de baan te rijden. In het tweede deel van Q2 werden de condities steeds minder, dus ik ben blij dat we die hebben weten te overleven.”

Wanneer Verstappen gevraagd wordt of het droog zal zijn tijdens de race antwoordt hij als volgt:

“Nou, het zal zeker twee uur duren voordat de baan een beetje begint op te drogen, dus ik verwacht een interessante race. We kunnen niet veel meer aan de auto veranderen, maar onze snelheid is zeker niet slecht. Vanaf P8 is alles mogelijk!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België