Verstappen: “Alonso was nooit een optie voor 2019”

22 september 2018 — Volgens Max Verstappen heeft Red Bull nooit overwogen om Fernando Alonso aan te trekken voor volgend seizoen. Het team was alleen maar op zoek naar een rijder waarmee de Nederlander goed mee zou kunnen samenwerken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Hoewel Alonso en Red Bull tijdens de GP van België een welles-nietesspelletje speelde over het feit of de Oostenrijkse formatie geprobeerd had om de Spanjaard aan te trekken is Max Verstappen duidelijk over de hele zaak. Red Bull was namelijk niet geïnteresseerd in de diensten van Alonso.

In plaats daarvan zegt Verstappen dat hij erg gesteld is op een samenwerking met Pierre Gasly, ze hebben in het verleden al bewezen dat ze een goede werkrelatie hadden.

“Alonso was geen optie, dat weet ik tenminste,” aldus Verstappen bij de opening van een nieuwe Jumbo-supermarkt in Nederland.

“Ik kan het goed vinden met Pierre en ik denk dat Red Bull daar ook naar gekeken heeft. Het was iemand waar ik me goed bij voel en de manier waarop hij met het team samenwerkt heeft bepaald waarom ze uiteindelijk voor Pierre gekozen hebben.”

Gasly liet in Singapore aan ‘Motorsport’ weten dat hij er erg naar uitkijkt om samen te werken met Verstappen.

“Met Max heb ik een fantastische rijder naast me,” aldus Gasly. “Hij is heel getalenteerd, laat mooie resultaten optekenen en voor mij is het een fantastische kans.”

“Ik kan niet wachten om eraan te beginnen en ik hoop dat we echt competitief zullen zijn volgend jaar. De laatste jaren is Red Bull steeds competitief geweest, dus daar twijfel ik eigenlijk niet aan. Het zijn behoorlijk spannende tijden voor mij volgend jaar.”

Veel zal bij Red Bull natuurlijk afhangen van hoe goed nieuwe partner Honda zal zijn volgend seizoen. Gasly heeft er alle vertrouwen in dat het team een goede auto klaar krijgt.

“We moeten natuurlijk afwachten hoe alles samen zal werken maar Red Bull heeft met Vettel toch vier kampioenschappen gewonnen. De laatste jaren gaat het misschien wat moeilijker maar ze blijven toch steeds in gevecht voor podia en overwinningen. Ik hoop dan ook dat ze dat kunnen volhouden en dat we volgend jaar even goed zullen doen,” besluit Gasly.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België