logo
 

Verstappen baalt na negende plaats tijdens kwalificatie

18 juni 2016 — Max Verstappen geraakte tijdens de kwalificatie voor de GP van Europa niet verder dan de negende tijd. Verstappen was dan ook erg teleurgesteld.


Tijdens de oefensessies zag het er nog redelijk goed uit maar tijdens de kwalificatie moest Verstappen tevreden zijn met een negende tijd.

Een groot verschil met teamgenoot Daniel Ricciardo, die anderhalve seconde sneller was en de derde tijd reed. Bovendien mag Ricciardo morgen door de gridpenalty van Sergio Perez naast Nico Rosberg van op de eerste startrij vertrekken.

Verstappen gaat morgen echter proberen om zo veel mogelijk plaatsen goed te maken.

“Tot de rode vlag ging het goed, want ik denk dat ik derde had kunnen staan op dat moment”, zei Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Na de rode vlag ging het in de eerste sector net als in Q2 weer mis omdat Bottas me in de eerste bocht wil inhalen. Dat is gewoon ontzettend dom. We verliezen er allebei tijd door, en dat tot twee keer toe. We hadden gewoon bij Ricciardo in de buurt kunnen staan en dan is het enorm balen om negende te staan. Maar de race is nog niet gelopen, hier kun je goed inhalen dus morgen gaan we gewoon weer volgas!”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België