logo
 

Verstappen blij met derde plaats: “Het was een goede race”

11 juni 2018 — Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn GP van Canada. De Nederlander startte de race als derde en finishte ook op die plaats.


Voor het eerst dit seizoen raakte Max Verstappen tijdens een raceweekend niet betrokken bij een incident of crash. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Nederlander met een goed gevoel terugblikt op het raceweekend in Canada en dat hij tevreden is met de derde plaats.

“Het was een goede race”, zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Je probeert altijd een zo goed mogelijke start te maken. De start was oké. Ik heb het even geprobeerd bij Valtteri, maar dan realiseer je je snel dat het niet lukt. Ik wilde hem niet van de baan duwen, dus dan neem je genoegen met de derde plek.”

Door de hypersofts kende Verstappen inderdaad een goede start, al leverde dat weliswaar geen plaatswinst op. Vervolgens moest Verstappen vroeger dan Bottas en Vettel de pits opzoeken, al kwam zijn derde plaats nooit in gevaar. Tegen het einde van de race kon Verstappen zelfs Bottas onder druk zetten.

“We moesten vervolgens vroeg stoppen omdat de hypersofts snel versleten waren. Als je zo vroeg naar binnen gaat, moet je de eerste rondjes daarna uitkijken dat je de banden niet overhit. Maar toen iedereen op een gegeven moment naar binnen was geweest, zat de snelheid er gewoon goed in. De balans was perfect in de laatste stint. Ik kwam langzaam dichterbij aan Bottas en vooral in de laatste ronden waren we erg competitief. Ik zat slechts een tiende achter Bottas bij de finish. Het was een hele goede race, ik heb ervan genoten.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België