logo
 

Verstappen blijft Räikkönen voor en finisht als tweede

03 juli 2016 — Max Verstappen heeft Red Bull het beste resultaat gegeven op de Red Bull Ring in Oostenrijk sinds dat de race opnieuw op de kalender stond in 2014. De Nederlander eindigde de race als tweede, maar werd wel op de hielen gezeten door de Ferrari van Kimi Räikkönen.


Max Verstappen heeft in Oostenrijk, tijdens de thuisrace voor Red Bull Racing, het podium gehaald. Voor de ogen van heel wat Nederlandse fans kwam hij als tweede over de streep na een sterke race van de jonge Nederlander, na een aantal tegenvallende resultaten.

“De auto ging heel goed. In het begin kon ik de mensen voor me inhalen, waarna er vrij baan ontstond”, analyseert Max bij Ziggo de race. “De Mercedessen reden weg van me, maar dat is redelijk normaal. Daarna heb ik mijn eigen race gereden. Alleen in de slotfase verloor ik in verkeer veel tijd, dus toen sleten mijn banden hard. Ik had er ook al 45 ronden op gereden, dus die laatste tien ronden waren redelijk lastig.”

Verstappen had ook veel moeite om de snellere Ferrari van Räikkönen achter zich te houden. “Met nog acht ronden te gaan zat Raikkonen achter me en kwam hij tamelijk snel dichterbij. Het was heel lastig om te verdedigen, maar ik denk niet dat hij me had kunnen inhalen. Maar als de race één ronde langer had geduurd, was hij me voorbij gekomen.”

Op zaterdag kende Verstappen wat pech met de timing van de kwalificatie, maar hij is wel blij om terug op het podium te staan. “Er had veel meer in de kwalificatie gezeten, maar dat hebben we in de race helemaal goed gemaakt. Het is geweldig om met een Red Bull-auto op de Red Bull Ring als tweede te worden afgevlagd. Daarvoor wil ik ook het team bedanken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België