Verstappen blijft rustig ondanks de Red Bull Honda-geruchten

15 september 2017 — Max Verstappen heeft verklaard dat hij zich nog geen zorgen maakt om zijn toekomst ondanks de geruchten dat Red Bull met Honda motoren zou gaan rijden vanaf 2019.


Er wordt dit weekend veel nieuws verwacht op het front van de motorleveranciers. De stoelendans tussen McLaren, Renault, Toro Rosso en Honda lijkt op zijn einde te lopen maar op het laatste moment is ook Red Bull nog mee in de dans gesprongen.

Echt verrassend kunnen we dat niet noemen want als McLaren met Renault verder gaat en Toro Rosso met Honda dan kan je er wel van op aan dat het maar een kwestie van tijd is voor er ook een Honda-krachtbron achterin de Red Bull zal komen.

In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat Renault zijn samenwerking met Red Bull al eind 2018 wil stopzetten en zodoende zullen ze bij Red Bull ongetwijfeld sneller dan verwacht met Honda aan de slag moeten.

Max Verstappen had eerder al aangegeven dat hij van Red Bull materiaal verwacht om mee te strijden om het kampioenschap of dat hij anders zijn toekomst bij de Oostenrijkse formatie in twijfel trekt. Met de recente prestaties van Honda in het achterhoofd lijkt dat wel iets om over na te denken.

Verstappen verklaart in Singapore dat hij zich nog geen zorgen maakt: “Ik blijf er rustig onder,” aldus de jonge Nederlander.

Gevraagd of hij ernaar uitkijkt om met Honda aan de slag te gaan antwoordt Max als volgt: “Misschien wel, maar dat is pas in 2019 en uiteindelijk ben ik niet de persoon om daarover te beslissen. Je weet maar nooit, het kan zomaar dat Honda volgend jaar wel competitief is maar ik weet niet wat er beslist is voor de toekomst.”

“Ik weet enkel dat ik volgend jaar met Red Bull-Renault aan de start zal staan,” gaat Verstappen verder.

Het doel van de Nederlander blijft ook in 2018 met Red Bull vechten om de wereldtitel.

“Dat is wat ik wil en hopelijk lukt ons dat volgend jaar. Ik wil me focussen op volgend seizoen en dan zien we wel wat de toekomst brengt”

Teambaas Christian Horner liet nog weten dat voor 2018 zowel Verstappen als Ricciardo een waterdicht contract hebben.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaMax VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België