logo
 

Verstappen blikt terug op het seizoen: “Ik ben gegroeid als rijder”

16 december 2017 — Voor Max Verstappen was het F1-seizoen 2017 er eentje met gemengde gevoelens. Er waren de vele problemen en uitvalbeurten, maar er waren ook overwinningen in Maleisië en Mexico.


In Maleisië wist Verstappen, geheel op eigen kracht Lewis Hamilton te verslaan. In Mexico profiteerde Verstappen optimaal van de aanrijding tussen Hamilton en Vettel. Vooral het einde van het seizoen was positief voor Verstappen en red Bull. Tot ruim halverwege stond het seizoen immers vooral in het teken van heel wat problemen en opgaves.

Verstappen heeft daar echter naar eigen zeggen echter wel veel uit geleerd en hij is als rijder ‘gegroeid’.

“Als persoon ben ik zeker gegroeid, door de uitdagende momenten die ik gekend heb. ‘Hoe ga je daar goed mee om?’ Over het algemeen is dat goed gegaan en hebben we ons positief herpakt. Met de problemen en uitvalbeurten was het een uitdagend jaar, maar ik heb ervan geleerd,” blikt Max Verstappen terug op het voorbije seizoen en zo valt te lezen op zijn officiële website.

Nu komen er enkele rustigere weken aan waarin, net als bij heel wat andere mensen, de familie tijdens de feestdagen centraal staat.

“Even twee à drie weken afschakelen: bijslapen, m’n eigen dingen doen en niet teveel aan racen en verplichtingen denken. Ik ga ook nog een paar dagen skiën en tijd doorbrengen met familie en vrienden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België