logo
 

Verstappen blikt vooruit naar Canada: “Wall of Champions proberen vermijden”

02 juni 2018 — Max Verstappen kijkt er naar uit om binnen een dikke week te racen in Canada. De Nederlander heeft er iets recht te zetten op het Circuit Gilles Villeneuve.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

De veelbesproken ‘Wall of Champions’, dat is volgens Max Verstappen het belangrijkste deel van het circuit, al kenmerkt het Circuit Gilles Villeneuve zich uiteraard ook door de zeer lange rechte stukken en de haarspeldbocht.

Motorkracht is dan ook zeer belangrijk in Canada, iets wat de voorbije jaren het zwakke punt van Red Bull was. Verstappen vermoedt echter dat Red Bull na de ‘trage’ race in Monaco ook goed zal presteren tijdens de ‘snelle’ race in Canada.

“Van het hele Circuit Gilles-Villeneuve denk ik dat de laatste chicane het belangrijkste is om goed te nemen,” blikt Verstappen vooruit en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Je komt er op erg hoge snelheid aan, dus als je bij het rempunt bent kunnen je remmen wat koud zijn. Dat betekent dat je voorzichtig moet zijn en het elke keer precies juist moet doen. Je positioneert je daar ook voor de exit, waarbij je dicht langs de muur gaat.”

“Het is belangrijk die niet te toucheren om de velg niet te beschadigen. Een millimeter of centimeter maakt niet veel verschil, zolang je de muur maar niet raakt. Bij de eerste twee bochten hangt een gave sfeer, omdat de tribunes vol zitten en het een gevoel van een stadium geeft. Dat maakt de start wat specialer.”

Verstappen beseft dat hij niet zoals in Monaco in de fout mag gaan, uit de problemen blijven in de ‘Wall of Champions’ wordt dan ok belangrijk. Vorig jaar eindigde de GP van Canada teleurstellend voor Verstappen.

“In 2017 eindigde de race teleurstellend voor mij, omdat ik de auto al na tien rondjes stil moest zetten met een technisch probleem. Onze huidige auto zou goed moeten gaan in Montreal, dus ik hoop op een mooi resultaat om vorig jaar goed te maken. Daarnaast kijk ik er altijd naar uit om naar het Amerikaanse continent te gaan, want ik geniet daar van de mensen, het eten en de sfeer, die altijd geweldig is.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië