logo
 

Verstappen: “Crash van Vettel kan iedereen overkomen”

24 juli 2018 — Max Verstappen verdedigde na afloop van de GP van Duitsland Sebastian Vettel, die crashte terwijl hij de race leidde.


Sebastian Vettel controleerde de race op de Hockenheimring totdat de regen op de baan kwam. Maar de Duitser verloor de controle over zijn Ferrari, waardoor zijn race in de muur vlak voor zijn supporters eindigde. Zo moest Vettel zijn leiding in het kampioenschap opnieuw afstaan aan Lewis Hamilton.

Voor Verstappen is kritiek niet onbekend, nadat hij dit jaar al vaak onder vuur kwam te staan na de fouten die hij maakte. De Nederlander verdedigde dan ook snel zijn collega.

“Het was heel verrassend op het circuit, zeker in die ene bocht”, zegt Verstappen. “Zelfs bij de kleinste blokkering ga je daar van de baan. Het waren moeilijke omstandigheden, dus zo’n dingen kunnen gebeuren.”

“Het kan iedereen overkomen zijn. Je gaat op zoek om de goede grip te vinden, maar je wilt niet al te veel risico’s nemen, omdat je kans maakt om veel punten te scoren. Je wilt die punten niet verliezen door van de baan te schuiven. Het is erg moeilijk om met dat risico om te gaan. Als je nog maar een klein beetje doorschuift, vlieg je de baan af.”

Ook de race van Verstappen viel tegen. Hij gokte samen met zijn team om over te schakelen naar de intermediates, maar dat bleek de verkeerde keuze te zijn. Verstappen eindigde op de vierde plaats.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België