logo
 

Verstappen crasht maar is tevreden: “Vertrouwen is hier belangrijk”

28 april 2018 — Ondanks zijn crash tijdens de eerste oefensessie blikt Max Verstappen tevreden terug op zijn eerste oefensessies in Baku.

Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan reed Max Verstappen de derde tijd, op ongeveer een tiende van teamgenoot Daniel Ricciardo die de snelste tijd reed. Met zijn derde tijd zette de Nederlander orde op zaken nadat hij tijdens de eerste oefensessie crashte.

“Zonde van de eerste vrije training”, begint Verstappen zijn terugblik en zo valt te lezen op zijn officiële website. “Het was mijn schuld. Ik verloor de achterkant van de wagen en spinde. Gelukkig viel de schade mee en konden we die snel repareren. Complimenten voor de monteurs. Ach, dat hoort een beetje bij een eerste training op een stratencircuit. Ik maak me er verder niet druk om.”

Op het stratencircuit in Baku is het zoeken naar grip en draait alles rond het krijgen van vertrouwen, zo geeft ook Verstappen toe.

“Dit circuit draait om vertrouwen. Daar kun je hier veel tijd mee winnen en ik voel me goed hier”, vervolgt de Nederlander. “We waren aan het einde van de tweede vrije training even bang voor een motorprobleem, maar dat valt mee. Er is geen schade, het was iets met een sensor. Ik heb in de tweede training alle geplande dingen kunnen doen. Uiteindelijk was het dus een prima dag. In de lange runs was de auto erg goed, dus het ziet er voor de race goed uit”.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België