Verstappen: “De rechte stukken worden pijnlijk voor Red Bull”

22 maart 2018 — Max verstappen vreest dat komend weekend op de rechte stukken pijnlijk duidelijk zal worden dat Renault het gat met Mercedes nog altijd niet gedicht heeft.


Red Bull heeft in Barcelona een degelijke indruk gemaakt en sommigen beweren dat de Oostenrijkse formatie wel eens de grootste uitdager van Mercedes zou kunnen worden in 2018.

Verstappen bekijkt het allemaal wat voorzichtiger en roept op tot realisme, vooral het gebrek aan vermogen baart hem nog zorgen.

“Ik denk dat de auto in vergelijking met vorig jaar in verschillende opzichten verbeterd is,” aldus Verstappen in de aanloop naar de GP van Australië. “Ik ben er zeker van dat iedereen zichzelf verbeterd heeft maar naar mijn gevoel hebben we een sterke wagen dit jaar. We moeten afwachten en kijken of ons totaalpakket wel goed genoeg is met al de rechte stukken hier.”

“Op de rechte stukken zal het zeker en vast pijnlijk worden voor ons. Ik ben wel optimistisch maar ik ben ook realistisch, we moeten afwachten.”

Op de vraag of Renault veel vooruitgang geboekt heeft ten opzichte van vorig seizoen antwoordt de jonge Nederlander: “Niet echt, nee.”

Toch denkt hij niet dat het gebrek aan vermogen niet de enige reden is waarom Red Bull niet meevecht voor de titel.

“We moeten ook goed bij de les zijn op het vlak van de ontwikkeling van de auto, net zoals Mercedes en Ferrari. Ik denk dat dat in het verleden altijd het sterke punt van Red Bull geweest is, de ontwikkeling gedurende het seizoen maar we moeten afwachten wat het seizoen brengt, elk jaar is anders.”

“Ik heb vertrouwen in het team en ik ben er zeker van dat ze een fantastische auto kunnen bouwen en dat een heel seizoen vasthouden. Maar zoals ik eerder al zei is het meer van belang dat het totaalpakket goed is,” besluit Verstappen. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België