logo
 

Verstappen derde tijdens kwalificatie: “Dit had ik niet verwacht”

06 oktober 2018 — Na afloop van de oefensessies op vrijdag zei Verstappen dat Red Bull nog veel werk te doen had. De Nederlander kwalificeerde zich echter als derde voor de GP van Japan en profiteerde zo optimaal van de blunder die Ferrari maakte.


“Ik ben erg blij om morgen als derde te mogen starten”, zo valt te lezen op de website van Verstappen. “Ik had het ook niet verwacht. Normaal gesproken zouden we in de buurt van Ferrari moeten zitten, al is het lastig om ze te verslaan. Je moet echter profiteren als andere fouten maken en dat hebben we vandaag gedaan.”

Daar waar Ferrari bij het begin van Q3 in de fout ging, het stuurde Raikkonen en Vettel op intermediates de baan op, wachtte Red Bull met Verstappen af en dat bleek cruciaal te zijn voor het uiteindelijke resultaat.

“Ik wilde in het begin van Q3 even wachten. Als het op dit circuit een beetje heeft geregend ziet het asfalt er nat uit, terwijl dat eigenlijk niet zo is. Toen de Ferrari’s naar buiten gingen, zag ik meteen dat het te droog was voor intermediates, dus gingen de slicks erop. We waren iets vertraagd, maar het bleek uiteindelijk de beste beslissing.”

Verstappen hoopt alvast om morgen te kunnen strijden voor het podium. De Nederlander meent immers dat de dreiging vooral van achter hem komt want intrinsiek is Ferrari immers sneller.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België