Verstappen: “Dit is een geweldig resultaat, dit hadden we niet verwacht”

29 juni 2019 — Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk zeer blij. De kwalificatie verliep immers veel beter dan dat hij voor aanvang van het raceweekend had verwacht.


“Ik ben erg blij”, zei Verstappen na afloop van de kwalificatie terwijl hij toegejuicht werd door de vele Nederlandse fans.

“Voor ons is het een geweldig resultaat, op een baan die niet gemakkelijk is voor ons. Dit hadden we niet verwacht. Voorafgaand aan het weekend zag ik nog op tegen de kwalificatie, omdat we wisten dat het lastig zou worden.”

“Mede dankzij de updates die we hebben meegebracht, werkt de auto het hele weekend al beter. Ik was erg blij met de auto tijdens de kwalificatie en in de bochten zijn we erg competitief. Ook heeft Honda weer iets meer uit de motor kunnen persen. Ik ben dus erg blij om in de top drie te staan.”

Die derde plaats werd enkele uren later nog een plaatsje op de eerste startrij. Lewis Hamilton kreeg immers een gridpenalty van drie plaatsen, waardoor Verstappen naast polesitter Charles Leclerc mag vertrekken.

In tegenstelling tot Leclerc zal Verstappen de race niet op de zachte band aanvatten. Verstappen zal samen met beide Mercedes-rijders op de medium band aan de race beginnen. Het wordt dan ook strategisch interessant om te zien wie de beste keuzes maakt.

“Het is even afwachten of het de juiste keuze is. We hebben geen lange run gedaan en normaal ga ik altijd van mijn eigen gevoel uit. Nu is het meer gokken en hopelijk is het door het warme weer iets beter voor onze band,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België