Verstappen: “Doelen pas stellen na de wintertests”

18 februari 2017 — Net zoals elke rijder op de grid, kan Max Verstappen niet wachten om opnieuw in een F1-bolide te rijden. De Nederlander begint aan zijn derde seizoen. Een doel durft hij zichzelf nog niet op te leggen.


Op de website van Red Bull Racing verklaart Max Verstappen dat hij een erg drukke winter achter de rug heeft. Hij moest immers veel trainen, maar ook het nodige werk verrichten in de simulator. Nu de eerste wintertest eraan komt, staat de jonge Verstappen te popelen om het circuit op te rijden.

“Ik kan niet wachten om opnieuw te beginnen”, klinkt het bij Verstappen. “Ik kijk er naar uit om alle jongens van het team opnieuw te zien, om de tests af te werken en om opnieuw te racen.”

“Ik heb al wat werk verricht in de simulator met de nieuwe Red Bull. De snelheid in de bochten is indrukwekkend. Ik wil het zo snel mogelijk ervaren op het circuit. Gelukkig duurt dat niet meer zo lang.”

Max Verstappen benadrukt nog maar eens hoe belangrijk de wintertests in Barcelona zullen zijn. “Er zijn niet veel testdagen. Tijdens de tests moet je je comfortabel voelen in de wagen. De afstelling moet zijn zoals je het wilt en er moet een goede balans gevonden worden. Verder zijn de wagens veel veranderd. Daarom is het belangrijk om veel tijd door te brengen met het team. Hopelijk staan we er dan goed voor om goed aan de eerste race te beginnen.”

“Natuurlijk wil ik dat de beide Red Bulls na de eerste bocht eerste rijden en daarna ook op kop blijven”, droomt Verstappen al. “Maar ik wil me nu gewoon focussen op de wintertests. We zullen eerst zien hoe dat gaat. Daarna kunnen we bekijken hoe we er in Australië voor staan. Eerst moet ik zien hoe goed de wagen is. Pas daarna stel ik mijn doelen voor het seizoen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België