Verstappen: “Een topteam is niet voor meteen, overwinningen hopelijk binnen enkele jaren”

12 november 2015 — Tijdens de officiële persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Brazilië heeft Max Verstappen te kennen gegeven dat hij niet gehaast is om bij een topteam te kunnen rijden.

Verstappen reed tot dusver een opmerkelijk eerste seizoen in de Formule 1. De Nederlander reed zich geregeld in de kijker, maakte af en toe een kostbaar foutje, maar al bij al was het een uitstekend seizoen voor Verstappen.

Tijdens de persconferentie werd Verstappen gevraagd op welk vlak hij, gezien zijn jong debuut in de F1, het meest geëvolueerd is.

“Ik denk dat ik op elk vlak verbeterd ben,” aldus Verstappen. “Zeker na slechts één seizoen in twee lagere categorieën en vervolgens de sprong naar de F1. Ik denk dat de pure snelheid er is, je moet je simpelweg ontwikkelen in alle domeinen die er zijn. Ik denk dat ik dat redelijk gedaan heb. Ik ben dan ook over het algemeen tevreden over hoe het seizoen verlopen is. Ik ben op alle vlakken beter geworden, maar vooral mijn kwalificatie is verbeterd. Ik ben echter nog jong en heb nog veel te leren.”

De voorbije maanden werd Verstappen meermaals aan enkele topteams gelinkt maar volgens Verstappen is er geen haast om voor een topteam te rijden.

“Ik heb nooit haast. Uiteraard ben je dicht bij een podium wanneer je twee vierde plaatsen hebt behaald. Je wil dan op dat podium staan. Er zijn echter nog veel dingen die ik moet leren en ik ben tevreden waar ik nu ben. Hopelijk kan ik binnen enkele jaren voor overwinningen strijden,” besluit Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België