“Verstappen één van de sterkste onderdelen van Toro Rosso”

28 december 2015 — Volgens teambaas Franz Tost vormen beide rijders één van de sterkste onderdelen van het Toro Rosso F1 team.


Kritiek, die was er, toen Toro Rosso met Carlos Sainz en vooral Max Verstappen haar rijdersduo bevestigde. Een veel te jong en onervaren rijdersduo voor de Formule 1 luidde het. Maar kijk, na afloop van het seizoen werd Toro Rosso geprezen voor haar keuze en verbaasde vooral Max Verstappen vriend en vijand.

Volgens Franz Tost vormen Sainz en Verstappen dan ook één van de sterkste onderdelen van zijn team.

“De prestaties van beide rijders waren verbazingwekkend goed,” aldus Tost tegenover Autosport. “Beide rijders hebben het, gezien ze nieuw in de Formule 1 waren, zeer goed gedaan.”

“Met een meer betrouwbare wagen denk ik dat ze nog iets meer voor de verrassing hadden kunnen zorgen en meer punten hadden behaald.”

“Ik moet zeggen dat beide rijders dit jaar het sterkste onderdeel van het team waren. Op het vlak van pure snelheid zijn ze zelfs elkaar waard,” besluit de teambaas van Toro Rosso.

Ook in 2016 zullen Sainz en Verstappen het rijdersduo bij Toro Rosso vormen. Misschien dat Toro Rosso dan opnieuw kan verrassen want komend seizoen beschikt de renstal over 2015-spec Ferrari-motor.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België