Verstappen en Ricciardo moeten zich persoonlijk excuseren bij het Red Bull-personeel

30 april 2018 — Red Bull-rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo moeten zich persoonlijk gaan excuseren bij het personeel in de fabriek van Red Bull in Milton Keynes.

De beide Red Bulls lagen al rondenlang in de clinch met elkaar toen Ricciardo achterop Verstappen knalde. De Nederlander verdedigde zijn positie met hand en tand en Ricciardo was erop gebrand om hem in te halen, het resultaat van hun aanrijding is dat Red Bull puntloos terug naar Milton Keynes keert.

Het valt niet te verwonderen dat de bazen bij de Brits-Oostenrijkse formatie ‘not amused’ zijn. Ze verplichten hun rijdersduo zich nog voor de GP van Spanje persoonlijk te gaan verontschuldigen bij het personeel in de fabriek.

“In Barcelona zijn ze terug OK, daar twijfel ik niet aan,” aldus teambaas Christian Horner tegen ‘Sky’. “Momenteel zijn ze geïrriteerd, dat kan je wel zien aan hun lichaamstaal. Ze gaan zich beiden excuseren bij het personeel in de fabriek, nog voor de GP van Spanje.”

Horner heeft zijn rijders gesproken na het incident en heeft ze naar eigen zeggen goed ingepeperd dat ze door hun egoïstische gedrag een goed resultaat voor het team om zeep geholpen hebben.

“We bespreken alles achter gesloten deuren. Uiteindelijk rijden onze piloten voor een team en beseffen ze wel wat ze om zeep hebben geholpen. Ze zullen zich verontschuldigen bij alle leden van het team, want dit is een teamsport en dat wordt blijkbaar soms vergeten.”

Ondanks het feit dat beide kemphanen elkaar al rondenlang in de haren vlogen vond Horner het niet nodig om in te grijpen. Hij blijft ook bij dat standpunt en vindt het belangrijk dat zijn rijders mogen blijven racen.

“Over de de hele race waren er waarschijnlijk drie incidenten: één keer kwamen ze wiel tegen wiel en werden ze opgedragen om het wat kalmer aan te doen, hun engineers werken met hen en proberen hen te sturen.”

“Maar we willen niet ingrijpen in hun wiel-aan-wiel gevechten. Tot nu toe is dat altijd het beste geweest voor ons. We hebben altijd gezegd dat als ze elkaar ruimte geven dat we ze laten racen.”

“Dat hebben ze gedurende de race ook gedaan tot het bewuste incident. Ik wil de schuld niet bij één iemand leggen, ze hebben hier allebei schuld aan en het is vooral het team dat hier de verliezer is.”

Ze blijven bij Red Bull echter van hetzelfde idee en ze laten ook in de toekomst hun rijders tegen elkaar racen.

“Ze mogen van ons blijven racen zolang ze maar respect hebben voor het team en voor elkaar. We hebben ze eraan herinnerd dat ze deel uitmaken van een team en dat ze daar een verantwoordelijkheid in hebben. Ze zijn allebei goed betaalde individuen die de belangen van het team goed in het achterhoofd moeten houden, niet alleen die van zichzelf. Daar zijn we klaar en duidelijk in geweest,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België