“Verstappen en Ricciardo staan te veel onder druk tijdens kwalificatie”

19 mei 2018 — Volgens Christian Horner staan zijn rijders tijdens de kwalificatie te veel onder druk omdat ze op motorgebied een nadeel ondervinden.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Red Bull finishte in Spanje op het podium en zou volgens Christian Horner zelfs even snel geweest zijn als Mercedes. De renstal ondervindt volgens Horner echter nog steeds een duidelijk nadeel omdat het tijdens de kwalificatie niet zo competitief is als Mercedes en Ferrari. Vooral op motorisch vlak komt Red Bull dan te kort.

“Ik denk dat de sleutel tot een betere competitiviteit ligt in het feit dat we op zaterdagnamiddag competitiever moeten zijn omdat de gridpositie zo enorm belangrijk is,” aldus Horner.

“Het zorgt ervoor dat onze rijders te veel druk ervaren tijdens Q3. Ze moeten dan nog meer performance zien te vinden, simpelweg omdat ze niet over dezelfde ‘engine modes’ beschikken als de concurrentie.”

Tegen de GP van Canada wordt waarschijnlijk de volgende motor geïntroduceerd. Grote vraag is echter of die nieuwe motor die in gebruik wordt genomen, het tweede exemplaar van het seizoen, ook daadwerkelijk op het vlak van performance een stap vooruit zal betekenen. Christian Horner hoopt alvast dat een deel van de problemen van tijdens de kwalificatie opgelost zullen geraken.

“Hopelijk kunnen we het tegen de race in Montreal beter doen tijdens de kwalificatie, dan verwachten we de introductie van de volgende motor. We hopen dat de performance dan verbeterd wordt,” besloot Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België