Verstappen erg productief: “Ik heb vertrouwen in de wagen”

01 maart 2016 — Max Verstappen reed vandaag van alle rijders het meeste aantal ronden. De Nederlander heeft ook het nodige vertrouwen in de nieuwe wagen van Toro Rosso.


Vandaag debuteerde niet de STR11 maar wel de nieuwe livery op de wagen. Eenmaal de nodige foto’s door de diverse media genomen waren verschoof de focus echter naar het testwerk.

Het was voor Toro Rosso bovendien een erg productieve testdag. Verstappen reed 144 ronden over het Circuit de Catalunya, het meeste van allemaal.

“Het was een erg productieve dag en daar ben ik blij mee. Alles werkte naar behoren en we konden meer doen dan op ons programma stond. Dat is altijd positief”, zei Verstappen na afloop van de eerste testdag tegenover ‘Verstappen.nl’. “Het is nog te vroeg om in te schatten waar we staan. We testen nog alle onderdelen van de auto en het maken van veel kilometers is voor ons het belangrijkste.”

Met 144 ronden was hij dan wel erg productief, een snelle rondetijd nastreven gebeurt voorlopig nog niet.

“We jagen nog geen snelle rondetijden na, maar proberen de auto tot in details te ontdekken en alle data die we hebben te valideren. We rijden daarom met verschillende afstellingen en proberen zoveel mogelijk kilometers te maken. Dat gaat goed. Het team heeft een goede job gedaan, we zijn allemaal vooruit gegaan. Ik zit met vertrouwen in de auto, dat is altijd belangrijk,” besluit Verstappen.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België