Verstappen finisht als tweede op het podium: “Ik ben erg blij”

16 september 2018 — Na een sterke race finishte Max Verstappen als tweede op het podium in Singapore. De Nederlander was uiteraard zeer blij met die plaats, iets dat hij voorafgaand aan het raceweekend niet verwachtte.


“Het ging niet slecht”, zei Max Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website. “De auto was gewoon heel goed, maar dat weten we al lang. Het is jammer van de eerste ronde, waarbij je duidelijk zag dat we topsnelheid misten.”

“Vervolgens hadden we een goede strategie, waardoor we terugkwamen op de tweede plaats. Als we achter Vettel de baan op waren gekomen, dan waren we derde geworden. We reden onze eigen race en probeerden Lewis Hamilton te volgen. Op het einde wisten we dat de tweede plek het maximaal haalbare resultaat was, dus dat hebben we binnengehaald.”

Tijdens de race kende Verstappen enkele problemen met zijn versnellingsbak.

“Ik kwam niet perfect weg bij mijn stop, maar ook achter de safetycar stotterde de wagen wel eens en sprong hij soms in zijn neutraal. Dan vindt de auto geen versnelling, dus viel ik bijna stil. Ik moest snel schakelen om weer een versnelling te kunnen vinden. In de race ging het terugschakelen ook heel moeilijk. We hadden wat problemen, maar we hebben de race wel uitgereden en ik ben erg blij met de tweede plaats.”

Verstappen werd vervolgens gevraagd wat we binnen twee weken in Rusland van hem mochten verwachten: “Dan gaan we mijn verjaardag vieren. Daar kijk ik het meeste naar uit.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België