logo
 

Verstappen finisht als vierde: “Dit is een positieve dag”

16 juli 2017 — Max Verstappen is bijzonder tevreden met zijn vierde plaats tijdens de GP van Groot-Brittannië.


Voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië hadden Max Verstappen en Red Bull-teambaas Christian Horner allebei laten verstaan dat een vierde plaats aan de finish, de positie waarop Verstappen mocht vertrekken, een schitterend resultaat zou zijn.

Allebei wisten ze uiteraard dat onder meer Bottas achter Verstappen moest starten en dat de Fin in principe probleemloos voorbij hen zou geraken. Uiteindelijk slaagde Verstappen er, mede dankzij de problemen voor Vettel tegen het slot van de race, toch in om als vierde over de finish te rijden.

“Het is een positieve dag. In de race leken we gelukkig wat beter dan in de kwalificatie. We moeten nu gaan begrijpen wat er tijdens de kwalificatie en tijdens dit weekend fout is gegaan, want we waren niet snel genoeg. Ik ben blij dat ik de finish heb gehaald en we hebben het maximale aantal punten binnengehaald. Ik kijk uit naar Hongarije en de updates die daar komen,” zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen.

“De start was heel goed, eigenlijk het hele jaar al. Ik wilde daarna buitenlangs bij Kimi gaan, maar hij blokte me, waardoor ik achter hem kwam en ik aan de voorkant geen grip meer had. Ik moest daarom wachten met op het gas gaan, waardoor Vettel weer terug kwam. Daarna ging ik hem in bocht vier buitenom voorbij, dus dat was mooi.”

Er was bij de fans veel te doen over het gevecht tussen Vettel en Verstappen, waarbij de Nederlander op een bepaald moment buitenom naast de baan zijn positie wist te verdedigen en zo te behouden. Verstappen ziet er echter geen probleem in.

“Het gevecht was prima, maar we zijn gewoon te langzaam. Ik moest met hand en tand verdedigen. Op een gegeven moment kwam Vettel binnendoor, toen moest ik buitenom en reed hij vol gas tegen het wiel aan. Zolang er niets afbreekt, mag dat allemaal,” besluit Verstappen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België