Verstappen finisht Italiaanse GP als tiende: “Mijn race was na drie ronden voorbij”

03 september 2017 — Max Verstappen zijn race zat er bijna opnieuw na enkele ronden op. Na een aanrijding met Felipe Massa in de derde rond kreeg Verstappen een lekke band. De Nederlander moest vervolgens traag naar de pitlane rijden maar slaagde er na een sterke inhaalrace toch nog in om net in de punten te eindigen.


“Eigenlijk was mijn race al na drie ronden voorbij”, vertelde Max Verstappen na afloop van de race. “Als je zoveel tijd verliest met een lekke band, pitstop en de neus verwisselt, dan is het klaar.”

“Vanaf dat moment werd het een inhaalrace. We begonnen de race op de zachte band en ik wilde proberen zo lang mogelijk door te rijden op die set, maar dat is helaas niet gelukt. Door die lekke band, moesten we er een twee-stopper van maken. Dat was jammer, maar wat doe je eraan? Mijn race was daarna toch best goed, daar was ik nog blij mee. Het had veel beter gekund, maar in de derde ronde was het klaar.”

Verstappen hoopt tijdens het volgende raceweekend in Singapore alvast sterker voor de dag te kunnen komen. De vierde plaats van teamgenoot Daniel Ricciardo laat alvast het beste vermoeden.

“Daniel is hier als vierde gefinisht, dus onze auto was erg competitief. Ik was ook tevreden, ondanks dat ik een inhaalrace reed. Hopelijk kunnen we in Singapore echt voor het podium vechten,” blikt Verstappen vooruit naar de volgende race.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië