Verstappen: “Focussen ons eerder op Ferrari dan Mercedes”

25 november 2016 — Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn eerste dag in Abu Dhabi.


Op het Yas Marina Circuit reed Verstappen tijdens de eerste en tweede oefensessie respectievelijk de derde en vierde tijd. Tijdens de tweede oefensessie moest Verstappen naast beide Mercedes-bolides ook Vettel in de Ferrari voor laten gaan.

Verstappen verwacht tijdens de rest van het raceweekend vooral de strijd met Ferrari aan te gaan.

“Het was een positieve dag, maar ik zie nog wel wat verbeterpunten. Onze snelheid in de lange runs was niet slecht en de balans van de auto redelijk op orde. Ik had wat last van verkeer gedurende mijn snelste ronde, maar ik ben ervan overtuigd dat we competitief zijn. Ook moesten we de laatste run afbreken. Niets ernstigs, we zullen de auto checken en klaar zijn voor morgen,” zei Max Verstappen tegenover ‘Verstappen.nl’.

“Om hier morgen na de kwalificatie de tweede startrij te bezetten zal krap worden. Ferrari is sterk hier, al ben ik ervan overtuigd dat wij ze kunnen verslaan.”

Het ziet er dan ook naar uit dat Red Bull zich vooral zat moeten focussen op Ferrari. Wanneer Verstappen wordt gevraagd of één van beide Red Bulls via een zogenaamde ‘undercut’ eventueel voorbij Mercedes kan geraken antwoordt Verstappen als volgt:

“Dat is misschien mogelijk, maar bij Mercedes zijn ze ook niet gek. En als je zoiets probeert kan je zelf ook in het verkeer terecht komen. Voor ons is het vooral belangrijk om een goede kwalificatie te rijden en vooral naar onszelf te kijken. Mercedes maakt een heel sterke indruk en we weten dat ze in de kwalificatie de motor altijd nog een beetje op kunnen schroeven.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België