Verstappen gefrustreerd na zesde tijd: “Ongelooflijk wat Felipe Massa deed”

16 april 2017 — Max Verstappen kwalificeerde zich als zesde voor de GP van Bahrein. De Nederlander was echter vooral niet te spreken over een manoeuvre van Felipe Massa.


Verstappen was teleurgesteld en vooral gefrustreerd na afloop van de kwalificatie. Teleurgesteld omdat hij zich slechts als zesde wist te kwalificeren, achter beide Mercedessen, beide Ferrari’s en teamgenoot Ricciardo. Gefrustreerd omdat hij door een manoeuvre van Felipe Massa zijn kwalificatierondje niet ideaal kon voorbereiden.

“Iedereen prepareert zich voor de laatste bocht en ineens komt Massa me daar vol voorbij vliegen, dus ik moest heel lang in de eerste versnelling rijden om weer een gat te maken en dan zijn de banden al heel koud, omdat we sowieso al een langzame opwarmronde doen,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Dus ja… Het is enorm balen dat alles gewoon goed loopt tot de laatste run waarin het telt en de baan alleen maar sneller wordt. En dan word je in de laatste bocht zo benadeeld. Maar dat hoort erbij. Morgen gaan we de wedstrijd in en dan zien we het wel.”

Verstappen zit dit raceweekend tijdens de kwalificatie wel iets dichter bij Mercedes, al blijft het wel een verschil van bijna een seconde met Bottas.

“Ook al is het beter dan de vorige wedstrijden, acht tienden, negen tienden is nog steeds teveel. We weten ook heus wel dat Mercedes en Ferrari hun motor opendraaien in die laatste run, dan komt er altijd wat bij.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België