Verstappen: “Gridpenalty’s zijn geen probleem indien we de kloof dichten”

25 april 2019 — Max Verstappen heeft geen schrik van eventuele gridpenalty's die veroorzaakt zouden worden door motorpartner Honda. Volgens Verstappen is het juist goed dat Honda erg hard pusht, ook al kan dat voor gridpenalty's zorgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Ik ben eigenlijk best tevreden, ze blijven erg hard pushen om updates te brengen en dat is altijd goed,” aldus Verstappen in Baku.

“Ik denk dat ik vorig jaar getoond heb dat je zelfs op het podium kan finishen wanneer je achteraan start. Zoals bijvoorbeeld in Austin, ik denk dan ook niet dat het een groot probleem is.”

Verstappen zou dan ook bereid zijn om betrouwbaarheid op te offeren indien Red Bull daarmee de kloof op motorisch vlak kan dichten met Ferrari en Mercedes. Indirect zegt Verstappen dus dat Red Bull en Honda dit jaar zoveel mogelijk progressie willen boeken om volgend jaar daadwerkelijk om de titel te kunnen strijden.

“Ik zou blijer zijn indien we aan het einde van het seizoen kunnen zeggen dat we de kloof met Mercedes en Ferrari op motorisch vlak gedicht hebben doordat we enkele motoren extra gebruikt hebben,” besloot Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België