Verstappen grijpt net naast een podiumplaats Bahrein: “Een moeilijk weekend”

31 maart 2019 — Max Verstappen finishte de GP van Bahrein als vierde, al scheelde het niet veel of hij was nog net op het podium geëindigd. Verstappen zelf spreekt van een erg moeilijk weekend.


“Als de safety car niet naar buiten was gekomen, hadden we Charles gepakt”, vertelde Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Ik ben er echter niet teleurgesteld over, want ik vind niet dat we, gezien onze snelheid vandaag, een podium verdienden. Onze auto was heel gevoelig voor de harde wind en ik had alleen maar overstuur, wat erg lastig was. De balans van de auto was sowieso niet goed.”

Voor Verstappen is zijn vierde plaats een meevaller. Door de kostbare punten uit Bahrein staat Verstappen derde in de wk-tussenstand.

Aan het begin van de race was er echter ook nog een incident met Carlos Sainz. Verstappen en Sainz streden met elkaar en de Spanjaard liep daarbij schade op aan zijn McLaren.

“We remden allebei laat en Carlos wilde buitenom gaan. Ik denk dat hij me niet meer verwachtte, aangezien het met deze auto’s lastig is om te zien wat er naast je gebeurt. Hij stuurde in en toen raakten we elkaar. Ik verwacht dat het gewoon een probleem met het zicht was,” blikt Verstappen terug op de bewuste fase in de race.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België