logo
 

Verstappen: “Hamilton of Vettel zouden me al lang ingehaald hebben”

05 september 2018 — Max Verstappen verwijt Valtteri Bottas een twijfelaar te zijn bij zijn inhaalmanoeuvres. Hij stelt dat Hamilton of Vettel hem al lang zouden ingehaald hebben op een cleane manier.

All in all, it was a closer race then we expected. Disappointed with the penalty we got today, but happy with how the car performed. On to Singapore, which should be a better track for us #ItalianGP #KeepPushing #UnleashTheLion

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

In de strijd om de laatste podiumplaats kwamen Max Verstappen en Valtteri Bottas onzacht met elkaar in aanraking. Bij een aanvalspoging van de Fin verdedigde Verstappen zijn plaats met hand en tand en dwong de Mercedes-rijder naar de uitloopstrook.

Het gevolg was een tijdstraf van vijf seconden voor de jonge Nederlander en hij maakte uitgebreid zijn beklag over de boordradio. Hij verweet de stewards dat ze “het racen kapotmaken.”

Bij de Nederlandse TV kwam hij nog eens terug op het incident en nam hij zijn tegenstander van zondag danig op de korrel.

Op de vraag of hij anders verdedigd zou hebben moest pakweg Hamilton of Vettel hem aanvallen antwoordde Verstappen kort en bondig: “Neen.”

Hij vertelde ook nog dat Bottas niet van hetzelfde niveau is als Hamilton of Vettel.

Toen het feit ter sprake kwam dat Bottas de ronden voordien al een aantal keer de neus aan het venster gestoken had antwoordde Verstappen als volgt: “Dat doet hij altijd, dat weet ik.”

“Hamilton of Vettel zouden me al lang ingehaald hebben omdat ze gewoon beter en sneller zijn dan Bottas. Ja, ze zijn simpelweg beter.”

“Bottas is ook nooit korter gekomen dus zonder die tijdstraf had ik op de derde stek kunnen blijven. Ik zou hem nooit voorbij gelaten hebben en tevreden geweest zijn met een vierde of vijfde plaats, ook al is dat onze plaats met ons huidige tempo,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België