“Verstappen heeft bewezen dat ik fout zat”

25 mei 2016 — Voormalig F1-piloot Alex Wurz uitte zijn bedenkingen toen Max Verstappen vorig jaar debuteerde in de Formule 1. Wurz erkent nu echter dat Verstappen met zijn overwinning in Spanje bewezen heeft dat hij fout zat.


Wurz had enorm zijn twijfels toen Verstappen vorig jaar zijn F1-debuut maakte. De Oostenrijker uitte dan ook de nodige kritiek op de Nederlander zijn F1-debuut maar volgens Wurz heeft Verstappen met zijn overwinning bewezen dat hij fout zat.

“Ik schaam me er niet voor dat ik in het begin van mening was dat zijn Formule 1-debuut wel heel vroeg kwam en dat het wel een risico was om iemand op zo’n jonge leeftijd in deze sport te brengen, ook al heeft hij duidelijk veel talent”, zei Wurz tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het gevaar is dat zo’n jongen een paar ongelukkige races heeft en in een neerwaartse spiraal belandt. Maar hij heeft met zijn overwinning laten zien dat ik het op dit punt bij het verkeerde eind had en dat Dr. Helmut Marko en Red Bull de juiste beslissing hebben genomen om hem zo vroeg in zijn carrière de kans te geven.”

Volgens Wurz had Verstappen wel enig geluk door het uitvallen van beide Mercedes-piloten alsook door het feit dat Ferrari in Spanje plots minder goed wist te presteren. Je moet het echter nog steeds zien af te maken terwijl je onder druk staat en dat deed Verstappen ook.

““Hij mag dan misschien geluk hebben gehad, maar hij kwam aan de leiding, maakte geen enkele fout en zorgde goed voor zijn banden. In de vrije trainingen was hij ook al indrukwekkend bezig. Hij heeft de auto en banden compleet onder controle door de manier waarop hij de wagen bestuurt en met het gas omgaat. Dat is zeer knap. Maar ik moet zeggen dat hij dit vanaf zijn eerste test met een Formule 1-auto al in de vingers leek te hebben,” besluit Wurz.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België