Verstappen: “Het wordt tijd dat Red Bull een kampioensauto bouwt”

07 oktober 2020 — Volgens Jos Verstappen wijzigt het aangekondigd vertrek van Honda weinig aan de situatie van zijn zoon, al vindt hij wel dat Red Bull voor 2021 eindelijk wel eens een kampioensauto mag bouwen.

De aankondiging van Honda dat het eind 2021 de Formule 1 zal verlaten kwam voor velen als een donderslag bij heldere hemel. Verschillende ingewijden binnen Red Bull wisten echter al langer van de plannen van Honda.

Feit is wel dat Honda ook volgend jaar nog de motorleverancier van Red Bull zal zijn. Honda heeft al laten verstaan dat het ook volgend jaar nog voluit voor overwinningen en de wereldtitel wil gaan.

Volgens Jos Verstappen is dat op zich een goede zaak maar de vader van Max Verstappen vindt wel dat Red Bull eindelijk haar huiswerk eens op orde moet hebben en in 2021 eindelijk een wagen moet bouwen waarmee Max Verstappen voor de wereldtitel kan strijden.

“Wij wachten rustig af en zien wel wat er gebeurt”, reageert Jos Verstappen op de geruchten en speculaties over zoon Max zijn toekomst. “Aan alle woorden richting de buitenwacht hebben wij weinig.”

“Het wordt tijd dat Red Bull een auto neerzet waarmee je kampioen kan worden. Als Max volgend jaar een competitieve auto heeft, hoeven ze zich nergens zorgen over te maken. Dat is het doel: wereldkampioen worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België