Verstappen hoopt op overwinningen halfweg het seizoen

19 april 2019 — Max Verstappen hoopt dat zijn team Red Bull tegen de helft van het seizoen een vuist kan maken tegen Ferrari en Mercedes en dat op alle soorten circuits.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Met Red Bull dat nog wat werk voor de boeg heeft op vlak van het chassis en Honda dat ook nog een paar procentjes kan winnen heeft Max Verstappen geen onaardige start gemaakt in 2019.

Bovendien is er beterschap op komst want zowel Red Bull als Honda hebben al laten weten dat ze in de nabije toekomst met de nodige updates zullen komen.

“Ik denk dat we nog wat PK’s tekort komen maar we zijn al wat korter gekomen,” aldus Verstappen tegenover ‘Motorsport.’ “Op vlak van de auto moeten we ook nog wat verbeteren om echt competitief te zijn. We zien wel.”

“Hopelijk kunnen we halfweg het seizoen zeggen dat we niet enkel competitief zijn op circuits zonder rechte stukken.”

“We verliezen nog steeds tijd op de rechte stukken, dat is een feit. Zeker in vergelijking met Ferrari, zij hebben iets gevonden dit jaar maar niemand weet precies wat. Ze hebben hun huiswerk goed gemaakt en wij moeten zorgen dat we dichterbij komen met ons chassis en onze motor.”

Ondanks dat ze nog wat werk voor de boeg hebben bij Red Bull is Verstappen tevreden over zijn seizoensstart. Na drie GP’s vinden we de jonge Nederlander terug op een derde plaats in de tussenstand om het WK.

“Over het algemeen kunnen we tevreden zijn met onze start. Ik denk niet dat iemand verwacht had dat we meteen voor de overwinning zouden vechten, dat zou onrealistisch zijn. Het vergt altijd een beetje tijd met een nieuwe motorpartner.”

“Ik ben erg tevreden over Honda tot nu toe. De motor is erg betrouwbaar, het vermogen kan altijd beter, maar dat wisten we. Ze zijn er heel hard aan het werken, we mogen niet klagen.”

“Op het gebied van de auto moeten we proberen om meer downforce te vinden, we moeten over het algemeen een constantere balans vinden tijdens de race. Op dit moment moeten we het maximale halen uit wat we hebben.”

Als hem gevraagd wordt of hij in 2020 een gooi naar de wereldtitel zou kunnen doen houdt Verstappen zich wat op de vlakte.

“Het is nog erg vroeg op het seizoen en op dit moment staan we derde in het kampioenschap, alles is nog mogelijk. We moeten zorgen dat we goede updates krijgen voor de auto en de motor en dan is alles mogelijk.”

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België