Verstappen: “Hopelijk helpt de regen ons in de strijd met Ferrari en Mercedes”

08 juli 2017 — Max Verstappen moest voor het eerst in vijf raceweekends tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in teamgenoot Daniel Ricciardo. Verstappen zorgde ook voor een spectaculaire spin doorheen de grindbak, al hoopt de Nederlander zich vooral morgen in de kijker te rijden en daarbij kan de voorspelde regen eventueel een handje toesteken.


“In de eerste run verloor ik de achterkant in bocht drie,” zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Daar verloor ik veel tijd mee. In de tweede run raakte ik de kerbstones in de eerste bocht, dus daar was meteen twee tienden weg. Daarna won ik weer wat tijd terug, dus er zat wel genoeg in. In mijn laatste run was in de eerste bocht alles goed. In bocht drie ging het ook goed, alleen toen was er een gele vlag dus ik kreeg geen DRS en daarmee verloor ik twee tienden op het rechte stuk. Dan probeer je nog die tijd in de halen, want ik wist dat het erin zat en toen verloor ik de achterkant omdat ik iets te agressief op het gas ging.”

Verstappen hoopt om morgen van op de vijfde plaats een sterke race te rijden, al hoopt Verstappen wel dat de voorspelde regen een handje toe zal steken.

“We zien morgen hoe dat zich ontvouwt. Vandaag was het een beetje jammer. Ik had liever iets naar voren gestaan. Dat was ook mogelijk, als er niet die gele vlag op het laatst was. Dan verlies je twee tienden, zit je boven je tijd en wil je evengoed die tijd inhalen in dat laatste gedeelte, maar dan ga je eraf. Dat is natuurlijk balen, maar aan de andere kant, over het algemeen zit het wel redelijk goed. Of we op pure snelheid het podium kunnen halen, ben ik niet zeker van. Er moet voor ons nog wel wat gaan gebeuren.”

“Als er wisselende weersomstandigheden zijn is dat altijd goed voor ons. Op pure snelheid kunnen we Ferrari en Mercedes niet helemaal bijbenen, maar met een goede strategie weet je het maar nooit,” besluit Verstappen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België