Verstappen: “Ik heb alles gegeven wat erin zat, ook Oostenrijk wordt moeilijk”

23 juni 2019 — Max Verstappen finishte de GP van Frankrijk als vierde en dat was volgens de Nederlander met het huidige pakket het hoogst haalbare. Ook de GP van Oostenrijk zal volgens hem een serieuze uitdaging vormen.


“Het ging beter dan verwacht eigenlijk”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “Ik heb alles gegeven wat erin zat en we hebben weer gemaximaliseerd.”

Verstappen blikte vervolgens terug op zijn start van de race. Daarbij kon hij bijna Charles Leclerc inhalen, maar het scheelde ook niet veel of hij werd zelf ingehaald.

“Mijn start was goed, maar we komen tekort op het rechte stuk. Ik had een mooie actie buitenom Leclerc bij bocht twee. Ik had meer momentum, maar daarna loopt onze auto gewoon niet hard genoeg en kun je niets. Ik had nog geluk dat ik in de eerste ronde niet ingehaald werd door een McLaren.”

Volgens Verstappen kwam Red Bull op het circuit van Paul Ricard wat vermogen te kort, iets dat ook een handicap kan zijn tijdens de volgend race. Over minder dan een week vindt immers al de GP van Oostenrijk plaats, de thuisrace van Red Bull Racing.

“Oostenrijk is niet het beste circuit voor onze auto,” beseft Verstappen. “Vorig jaar hadden we daar een betere auto dan Mercedes en Ferrari, terwijl we dit jaar geen betere auto hebben dan Mercedes. Ik ben dus realistisch en denk dat het lastig gaat worden. Ik ben blij dat er zo veel Nederlandse fans komen en ik zal mijn best doen, maar ik verwacht geen wonderen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België