logo
 

Verstappen: “Ik vind niet dat ik het kalmer aan moet doen”

17 april 2018 — Ondanks alle uitstapjes naast de baan van de laatste drie races is Max Verstappen niet de mening toegedaan dat hij het rustiger aan moet doen.

In hindsight it is easy to judge and colliding with Seb was absolutely my fault. I misjudged the situation and compromised both our races. Unfortunately, there is nothing I can change now except analyse my performance and come back stronger. Congratulations to @redbullracing and @danielricciardo on the brilliant strategy and win. Apologies to the team who did an amazing job, which should have been rewarded with a double podium. #ChineseGP

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Verstappen kent een moeilijk seizoensbegin. Het begon in Australië toen hij door een spin zijn bolide beschadigde tijdens de race. In Bahrein parkeerde hij al tijdens Q1 zijn RB14 in de coulissen en tijdens de race kreeg hij het aan de stok met Lewis Hamilton. Een lekke band en beschadigd differentieel beëindigde zijn race.

Afgelopen weekend in China kegelde hij de leider in het kampioenschap, Sebastian Vettel, uit de race na een wel erg optimistisch inhaalmanoeuvre.

Niki Lauda en Nico Rosberg raden de jonge Nederlander aan om in eigen boezem te kijken en het wat kalmer aan te doen.Verstappen is het niet eens met de twee ex-wereldkampioenen en de Nederlander houdt het erop dat hij door een slechte periode gaat.

“Wat mij betreft vind ik dat nogal goedkope commentaar van hun kant,” aldus Verstappen. “Moet ik het nu kalmer aandoen omdat de dingen op dit moment niet lukken zoals ik het zou willen? Ik denk het niet.”

“Dat zijn dingen die spijtig genoeg in de autosport kunnen gebeuren. Dit is gewoon een slechte periode. Ik moet van de komende weken profiteren om voor de volgende grand prix alles te analyseren en proberen sterker af te zakken naar Baku,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België