Verstappen: “Ik zou hetzelfde als Hamilton gedaan hebben”

29 november 2016 — Lewis Hamilton kreeg veel kritiek voor zijn traag racetempo waarmee hij Rosberg probeerde op te houden en richting de wagens achter zich te duwen. In Max Verstappen vindt hij alvast een gelijkgezinde, de Nederlander zou immers hetzelfde gedaan hebben.


Hamilton moest minstens twee wagens tussen hemzelf en Rosberg zien finishen om wereldkampioen te worden. Dat lukte uiteindelijk niet, al probeerde de Brit er wel voor te zorgen door een traag racetempo te hanteren en zodat de wagens achter Rosberg konden komen aansluiten.

Vooral tijdens de laatste ronden van de race vormde zich een ‘traag’ treintje met wagens, al was er niemand die Rosberg uiteindelijk inhaalde. Een maat voor niets dus en Rosberg die wereldkampioen werd.

Hamilton kreeg echter heel wat kritiek voor zijn tactiek, vooral omdat hij meermaals orders van het team negeerde. Mercedes vroeg Hamilton immers sneller te rijden zodat de overwinning niet in gevaar kwam. Max Verstappen geeft echter openlijk toe dat hij hetzelfde als Hamilton zou gedaan hebben.

“Ik denk dat Lewis probeerde om Rosberg op te houden. Ik zou waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben,” zei Verstappen na afloop van de race. “Je moet zo’n dingen proberen wanneer je het kampioenschap wil winnen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België