Verstappen: “Interlagos één van mijn favoriete circuits”

10 november 2015 — Max Verstappen kijkt enorm uit naar zijn eerste race op het circuit van Interlagos.


Vorig jaar mocht Max Verstappen tijdens een oefensessie op het circuit van Interlagos al eens in actie komen met een F1-bolide van Toro Rosso. Het was de derde keer dat Verstappen toen met de Toro Rosso-bolide mocht rijden en de Nederlander hield een goed gevoel over aan het circuit.

“Ik ben er klaar voor, ik had er hier vorig jaar tijdens de eerste vrije training op vrijdag echt plezier in”, aldus Verstappen. “Ik reed toen pas de derde officiële training van mijn carrière en voelde me meer vertrouwd dan bij mijn eerdere vrije trainingen in Japan en Amerika. De lay-out van de baan is erg mooi om te rijden en is een van mijn favoriete banen geworden. Ik kijk er echt naar uit om hier weer te rijden.”

Verstappen en Toro Rosso willen de komende twee races Lotus nog inhalen in het constructeurskampioenschap om zo zesde te worden.

“In het constructeurskampioenschap staan we met ons team maar zes puntjes achter Lotus en zullen we het gat kleiner moeten maken en doorvechten voor de zesde plek. Interlagos is ook speciaal omdat het circuit tegen de klok in wordt gereden wat het voor ons ook uitdagender maakt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België