“Verstappen is een toekomstige wereldkampioen”

25 juli 2018 — Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz laat in “Welt am Sonntag” optekenen dat hij in Max Verstappen een toekomstige wereldkampioen ziet. Hij laat ook weten alle vertrouwen te hebben in de samenwerking met Honda vanaf 2019.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Tijdens de kwalificaties in Hockenheim ging Max Verstappen volgas door de eerste bocht.

“Ik geloof niet dat iemand me dat hier al voorgedaan heeft,” vertelde de jonge Nederlander. Dat hij ondanks die prestatie niet verder geraakte dan een vierde startplaats deert hem niet zoveel, zulke acties typeren de twintigjarige Verstappen, hij wil altijd de grenzen opzoeken.

Net daarom houdt Dietrich Mateschitz van zijn goudhaantje, de grote baas van Red Bull is er rotsvast van overtuigd dat Verstappen een toekomstige wereldkampioen is.

“Hij is heel, heel snel,” aldus de vierenzeventigjarige Oostenrijker. “Hij is moedig, heeft veel wilskracht maar is nog wat onstuimig. 

Na een vierde plaats in Hockenheim vinden we Verstappen terug op een zesde plaats in de strijd om de wereldtitel, een plaats waar Mateschitz naar eigen zeggen gedwongen genoegen mee moet nemen.

“De laatste jaren zijn we steeds in de top drie van de teams terug te vinden geweest. We hebben dat gedaan met een in vergelijking zwakkere motor, anders waren de resultaten nog beter.”

Met andere woorden wil Mateschitz zeggen dat met een Ferrari of Mercedes-motor alles er anders had uitgezien. De schuld daarvoor legt hij bij de concurrentie die bang was om Red Bull van motoren te voorzien.

“Voor zowel Ferrari als Mercedes was het risico te groot dat Red Bull sneller zou zijn dan hun eigen fabrieksformatie. Daarom wilden ze ons geen motoren geven.”

Ten vroegste volgend seizoen kan dat probleem verholpen worden want vanaf dan wordt Red Bull het fabrieksteam van Honda.

“De oplossing voor ons probleem. Een partner die alles in huis heeft om een topmotor te ontwikkelen, perfect bij Red Bull past en omgekeerd. Het enige doel is om samen de absolute top te bereiken,” besluit Mateschitz.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België