Verstappen kan niet profiteren van de regen: “Vierde plaats was het hoogst haalbare”

22 juli 2018 — Max Verstappen heeft van de regen en bijhorende chaos tijdens de GP van Duitsland geen gebruik kunnen maken om te strijden voor de overwinning. Verstappen finishte als vierde net naast het podium.


Toen het op een deel van het circuit begon te regenen werd Verstappen op intermediates geplaatst. Vervolgens zette de regen echter niet door, waarna Verstappen even later opnieuw op droogweerbanden werd geplaatst.

Net dan begon het echter opnieuw harder te regenen, waardoor het voor Verstappen extra jammer was. Een overwinning zat er volgens Verstappen vandaag echter nooit in.

“Het was een beetje een chaos. Je hoopt altijd dat het gaat regenen, maar nu werkte het een beetje tegen ons,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Qua resultaat had het niet uitgemaakt, want door die safety car heeft iedereen natuurlijk nieuwe banden gehaald, en ik ook want op die zachte banden ben je niet snel.”

“Vierde was hier vandaag het hoogst haalbare onder deze omstandigheden. Zonder de regen hadden we hier wel voor een podium kunnen vechten. Vandaag was dat helaas niet mogelijk. Nu kijken we al weer uit naar Hongarije, daar proberen we het natuurlijk weer goed te doen,” besloot Verstappen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België