Verstappen: “Kilometers zijn belangrijker dan snelheid”

01 maart 2017 — Max Verstappen blikte tevreden terug op zijn eerste testdag op het circuit de catalunya.


Verstappen wist tijdens zijn eerste testdag 89 ronden af te werken in de RB13. Daarmee was hij goed voor de derde tijd, op zo’n 1,3 seconde van Raikkonen die de snelste tijd liet noteren.

Het verschil in snelheid doet er volgens Verstappen echter niet toe. Tijdens de test draait alles momenteel eerder rond het zoveel mogelijk ronden maken.

“Het ging prima. Het is natuurlijk veel te vroeg om te zeggen hoe goed dat we zijn of hoe goed dat de anderen zijn, maar we hebben ons programma kunnen doen en ik denk dat we tevreden kunnen zijn over vandaag,” zei Max Verstappen onder meer tegenover ‘verstappen.nl’.

“We hebben genoeg rondjes kunnen rijden en we hebben weinig problemen gehad. We hebben als eerste geprobeerd om een goede balans in de auto te krijgen en als dat goed zit, ga je andere dingen proberen. Daar waren we vandaag naar op zoek en dat ging steeds beter. Voor ons gaat het nog niet om het tonen van onze snelheid. Het is veel belangrijker om veel kilometers af te kunnen leggen en te checken of alle onderdelen goed zijn.”

Na zijn eerste dag in de RB13 is het ook de tijd om een balans op te maken en de nieuwe wagen te vergelijken met de wagen van vorig jaar en dan vooral wat het rijgedrag betreft.

“Je neemt iets andere lijnen. De curbstones kun je niet zo ver overheen omdat er bredere banden op zitten, dus het is wel een beetje anders rijden. Ook ga je wat harder door een bocht, wat je fysiek ook wat meer voelt. Er komen meer krachten op je lichaam. Het is zwaarder voor je nek, je bovenlichaam en je armen, maar daar hebben we voor getraind. De snelle bochten zijn nu een stuk leuker en ook hebben we nu meer grip in de langzame bochten. Achter een andere auto aan rijden voelde echter niet veel anders aan, vergeleken met vorig jaar,” besluit Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België