Verstappen krijgt drive through voor wegvliegen enginecover

05 september 2015 — Max Verstappen heeft een drive through-penalty gekregen omdat zijn engine cover tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië is weggevlogen.


Toen het eerste deel van de kwalificatie van start ging waren ze bij Toro Rosso nog volop bezig met het in elkaar zetten van de wagen na een motorwissel. Daarvoor kreeg Verstappen al een gridpenalty, maar de Nederlander krijgt nu dus nog een bijkomende bestraffing omdat de enginecover van zijn wagen wegvloog toen hij alsnog de baan opreed.

Blijkbaar was de enginecover niet goed bevestigd. De stewards startten naar aanleiding van het incident een onderzoek en oordeelden vervolgens dat de wagen van Verstappen niet in een veilige toestand de baan was opgestuurd. Het incident en de bestraffing vallen enigszins te vergelijken met een wagen die opnieuw de baan wordt opgestuurd met een wiel dat los staat.

Verstappen krijg voor het incident een drive through-penalty, waarmee zijn raceweekend op hetzelfde elan verder lijkt te gaan: erg moeizaam. De drive through-penalty moet uitgevoerd worden tijdens de eerste drie ronden van de race.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België