Verstappen: “Kvyat is de juiste keuze voor Toro Rosso”

04 oktober 2018 — Max Verstappen heeft er vertrouwen dat Daniil Kvyat zal slagen in zijn derde doortocht bij Toro Rosso.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniil Kvyat (@danydk1) op

De carrière van Daniil Kvyat nam een vliegende start. Nadat hij in 2013 het GP3-kampioenschap op zijn naam had geschreven mocht hij in 2014 aan de slag bij Toro Rosso en in zijn debuutseizoen maakte de jonge Rus indruk door zijn constante prestaties. Zoveel zelfs dat hij al in 2015 mocht instappen bij de hoofdmacht van Red Bull maar vanaf dan ging het moeizamer.

De jonge Rus kon de hoge verwachtingen niet inlossen en na de GP van Rusland werd hij gedegradeerd naar Toro Rosso ten voordele van Max Verstappen, die op zijn beurt ondertussen al vier GP’s op zijn naam wist te schrijven voor de Oostenrijkse formatie.

Na de GP van de Verenigde Staten zag Kvyat zijn overeenkomst met Toro Rosso beëindigd en dit jaar was hij aan de slag als testrijder voor Ferrari. Volgend jaar zullen we de Rus weer kunnen bewonderen achter het stuur van een Toro Rosso.

Verstappen vindt dat het team een goede keuze maakt door Kvyat terug te halen en dat hij deze keer een betere kans krijgt om zich te bewijzen.

“Hij heeft ervaring, hij kent het team en het team kent hem,” aldus Verstappen in ‘De Telegraaf.’

“Dat alles zal volgend jaar goed van pas komen als Toro Rosso wat meer onderdelen van Red Bull zal gebruiken. Ik zou niet weten wie ze anders moeten nemen, er zit niemand in het Red Bull-programma met voldoende punten.”

“Daniil heeft al een hele tijd niet meer gereden maar het is mogelijk dat hij als rijder toch geëvolueerd is ondertussen.”

Ze hebben bij de formatie uit Faenza nog niet bevestigd wie naast Kvyat in de tweede Toro Rosso zal zitten. De meest geschikte kandidaat uit het Red Bull-programma, Dan Ticktum zal zo goed als zeker niet genoeg punten op zijn licentie hebben.

Namen die de laatste tijd veel circuleren in dit verband zijn die van Pascal Wehrlein, Nyck de Vries of Alexander Albon. De kans bestaat ook nog dat Brendon Hartley er nog een jaartje mag aan vast breien.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België